Naša spletna stran uporablja piškotke za normalno delovanje.
Če boste ostali na naši spletni strani se strinjate z njihovo uporabo.
Več o piškotkih
X

ARHIV NOVIC
SPREMEMBA ŠTARTNO CILJNEGA PROSTORA
Bovec, 15.9. 2017

Obveščamo vas, da bo ŠTARTNO - CILJNI PROSTOR, vključno z gastronomsko ponudbo in ponudbo športne opreme za cca. 150m prestavljen v smeri proti Mali vasi. V primeru dežja bo tako za tekače, kot tudi za obiskovalce na voljo večji šotor.

Zaradi nekoliko muhaste vremenske napovedi smo bili žal primorani odpovedati večerni koncert skupine ČUKI, ostali program pa ostaja nespremenjen.


Hvala za razumevanje!CESTNE ZAPORE
Bovec, 5. 9. 2017

Vsi ki se na pot odpravljate v soboto, 16.9. oziroma vašo pot načrtujete po cestah v Bovcu in okolici preverite kako je z zaporami cest na dan maratona.

ZAPORE CESTUgodnejša vožnja na Kanin za maratonce in maratonke
Bovec, 7. 7. 2017

Zavod Sončni Kanin vsem maratoncem in maratonkam nudi cenejše vozovnice za obisk Kanina v poletnem času. Ob dvigu štartne številke boste prejeli kupon in se tako lahko na Kanin popeljali zgolj za 11€.Iztek 2. prijavnega obdobja in zabava s Čuki
Bovec, 24. 5. 2017

Drugo prijavno obdobje se približuje koncu. Na Bovec maraton je trenutno prijavljenih že prek 900 maratoncev in maratonk, tako ostaja na voljo še nekaj manj kot 100 brezplačnih bovških specialitet - Bovških krafov. Da bo maratonski dan še slajši vas bodo v večernem času zabavali člani ansambla Čuki.1000 Bovških krafov
Bovec, 16.03.2017

Glede na to, da ste tekači lansko leto z veseljem zagrizli v lokalno specialiteto Bovški kraf, smo se za letošnji maraton odločili, da število tekačev, ki bo prejelo brezplačni kraf podvojimo. Kraf bo tako prejelo prvih 1000 prijavljenih na Bovec maraton 2017. Le pohitite z prijavo, prvo cenovno obdobje se zaključuje 11.4.2017.Odprtje prijav na Bovec maraton 2017
Bovec, 2. 2. 2017

V petek, 3. 2. 2017, bo v Kulturnem domu Bovec uvodna tiskovna konferenca Bovec maratona 2017. V družbi ambasadorjev in več podpornikov tega edinstvenega športnega dogodka bomo postregli z vsemi informacijami o maratonu in drugem spremljajočem dogajanju. Poleg tiskovne konference je 3. 2. 2017 dan, ko se bodo odprle prijave na vse tri dolžine tekov oziroma prog.GALERIJA SLIK Z MARATONA 2016
Bovec, 19. 9. 2016

Vsi tekači in tekačice, ki ste tekli na katerem od včerajšnjih tekov lahko preverite galerijo slik (na spodnji povezavi). Prepričani smo, da se bosta na kakšni sliki tudi našli, saj se jih je nabralo že kar nekaj, nekaj pa jih bomo še objavili.

GALERIJA SLIKŠTARTNA LISTA
Bovec, 12.9.2016

Objavljamo končno štartno listo za vse nedeljske teke. Prevrite katera številka je vaša na strani ZA TEKAČE ali kliknite na spodnjo povezavo:

ŠTARTNA LISTACESTNE ZAPORE
Bovec, 12.9.2016

Zapore cest bodo v Bovcu že v soboto, ko bo zaprt center mesta, več zapor pa sledi v nedeljo, zato raje preverite kako bodo zaprte ceste preden se odpravite na pot.

ZAPORE CESTZAKLJUČEK PRIJAV
Bovec, 8.9.2016

Ob zaključku prijav vas je na Bovec maraton prijavljenih skupno skoraj 1500 maratoncev in maratonk, kar pomeni, da dobre družbe ne bo manjkalo. Vse tiste, ki prijavnine še nimate poravnane obveščamo, da vplačila prijavnin sprejemamo še do nedelje, 11.9.2016.Dvig štartnih številk
Bovec, 1.9.2016

Vse prijavljene maratonke in maratonce obveščamo, da bo dvig štartnih številk možen na lokaciji prijavne službe ob naslednjih dnevih in urah:

Petek:16:00 do 20:00
Sobota: 13:00 do 21:00
Nedelja: 7:00 do pol ure pred štartomUGODNEJŠE NASTANITVE
Bovec, 22.8.2016

Ker vemo, da bo kar nekaj tekačev za čas Bovec maratona potrebovalo nastanitev, smo v sodelovanju z našimi partnerji pripravili nekaj ugodnosti. Vsi popusti veljajo na individualne cene storitev. Rezervacije opravite direktno pri ponudnikih namestitev.


1. Hotel Alp in Hotel Mangart: 20% popust

2. Hotel Sanje ob Soči: 20% popust (bivanje minimalno 2 noči)

3. Hotel Ana: 15% popust

4. Gostišče Vančar: 20% popust

5. Hostel Bovec: 10% popust na nočitve z zajtrkomVARSTVO OTROK
Bovec, 18.8.2016

Varstvo otrok v času bovškega maratona bo organizirano od 8. ure zjutraj pa do 17. ure popoldne. Skupaj bomo ustvarjali, se igrali, plesali... ne bo nam dolgčas.

Zaželjene so predhodne prijave na: matejakravanja@gmail.comZAPRTJE PRIJAV
Bovec, 4.8.2016

Z jutrijšnjem dnem, petek, 5.8.2016 (do 24.00) zapiramo prijave na 21 in 42 kilometersko preizkušnjo. Do sedaj je potrjenih prek 1000 prijav na omenjenih razdaljah.OMEJITEV PRIJAV
Bovec, 9.6.2016

Zelo nas veseli, da je število prijav ob koncu 2. prijavnega obdobja naraslo že na prek 1100 tekačev, kar pomeni, da boste dobremu vzdušju in družbi na jesenskem dogodku res težko ušli. Odločili smo se, da začasno omejimo prijave na 42 in 21 kilometerski trasi na skupno 1000 prijav, kar pomeni, da je na voljo še dobrih 200 mest. Na FUN RUN tek vas je prijavljenih že okoli 300 tekačev, prijave za ta tek pa bodo ostale zaenkrat neomejene. Obenem velja opozorilo tistim, ki svoje prijave še niso poravnali: prijava je veljavna takrat, ko je ta poravnana in ne ko se samo prijavite preko spletne aplikacije. Prijavnino je potrebno poravnati do roka, ki je naveden na vzorcu UPN obrazca, ki ste ga prejeli na vaš e-naslov, sicer je prijavnina višja, kot je določeno z razpisom.Tudi predsednik Republike Slovenije z štartno številko
Bovec, 9.6.2016

Predsednike Republike Slovenije gospod Borut Pahor se je minuli konec tedna mudil v Bovcu na slovesni otvoritvi polnilne postaje za vozila na električni pogon, kar je Bovec maraton naredilo dostopno tudi za obiskovalce in maratonce na bolj okolju prijazen način. Ob tej priložnosti je predstavnik Bovec maratona Vasja Vitez predsedniku izročil tudi štartno številko, ter ga tako na simboličen način povabil na septembrski dogodek. Predsednik je bil vabila vsekakor vesel in izrazil željo, da bo lahko jeseni številka tudi služila svojemu namenu.

Avtor fotografije: Milan ŠtulcVeljavnost prijave
Bovec, 26.5.2016

OPOZORILO za vse tekače in tekačice, ki ste že opravili spletno prijavo vendar prijavnine še niste poravnali. Prijava je veljavna takrat, ko je poravnana tudi prijavnina. V izogib slabi volji to storite do roka plačila, kot je naveden na položnici, ki ste jo prejeli v sporočilu ob prijavi. V kolikor tega ne storite do omenjenega roka je prijavnina posledično dražja, saj zapade v naslednje cenovno obdobje.Prijavna aplikacija zopet deluje
Bovec, 26.5.2016

Prijavna aplikacija zopet pravilno deluje. Izkoristite cenejše prijave do 31. maja 2016.Predstavitev Bovec maratona v Ljubljani
Bovec, 16.5.2016

Ker želimo dogodek približati čim širši množici ljudi, bo v petek, 20. maja 2016 ob 18.00 uri, predstavitev Bovec maratona v Hiši športa v Ljubljani. Po predstavitvi maratona bodo sledila še tri krajša predavanja na temo teka:
1. Janez Srebot: ČUSTVENI FITNES
2. Urban Praprotnik: PRESENETLJIVI UČINKI VZDRŽLJIVOSTNE VADBE NA NAŠE MOŽGANE
3. Jasmina K. Praprotnik: PRESENETLJIVI UČINKI DRUŽENJA NA NAŠE ZDRAVJE

Udeležba je seveda BREZPLAČNA!Tekaška delavnica
Bovec, 16.03.2016

Tek je zelo naravno človekovo gibanje. Pa vendar je pri tem zanimivo, da lahko večina ljudi pomembno izboljša svoj slog teka. Naše telo namreč večinoma ne izbere samodejno najboljšega sloga teka, ampak takšnega, pri katerem se mišice čim manj naprezajo. To pa na račun večjih obremenitev kolen in kolkov. Zato vabljeni na tekaško delavnico piljenja tehnike teka, kjer se začnemo bolje zavedati svojega teka in ga spreminjati sebi v prid.
V Bovcu bo tekaška delavnica 16. aprila od 10. do 13. ure.
Cena je 25 EUR.
Delavnico bomo izvedli, če bo prijavljenih vsaj 10 udeležencev.
PRIJAVI SE TUKAJBrezplačno nezgodno zavarovanje
Bovec, 28.01.2016

Organizator Bovec maratona – Tekaško društvo Bovec, vsem udeležencem katere od treh preizkušenj omogoča BREZPLAČNO NEZGODNO ZAVAROVANJE pri Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z.. Plačnik premije je tako organizator Bovec maratona, pravice iz zavarovanja pa lahko zavarovana oseba uveljavlja sama. Zavarovanje vključuje naslednja kritja: trajna invalidnost zaradi nezgode 7.000 EUR, izplačilo v primeru 100 % trajne invalidnosti 14.000 EUR, zlom kosti (do) 200 EUR.
Več o nezgodnem zavarovanjuNovinarska konferenca Bovec maraton
Bovec, 29.01.2016

Novinarsko konferenco, je v sodelovanje s Tekaškim društvom Bovec, v Kulturnem domu Bovec pripravila Občina Bovec. V sklopu novinarske konference je predsednik organizacijskega odbora BOVEC MARATON-a Vasja Vitez najprej predstavil sam projekt in seveda progo maratona in polmaratona, hkrati pa nanizal tudi pozitivne učinke, ki jih prinaša BOVEC MARATON lokalni skupnosti in širše. Vse zbrane je pozdravil podžupan Občine Bovec Davor Gašperčič in se med drugim najprej zahvalil organizatorjem za pogumen in profesionalen pristop k organizaciji največjega športnega dogodka v Zgornjem Posočju, verjetno pa kar na Severnem primorskem v letu 2016, še posebej pa se je zahvalil vsem glavnim pokroviteljem, ki so podprli projekt.
Zapisal in foto: Milan Štulc
Več o novinarski konferenci
Sporočilo za javnostPrijave so odprte
Bovec, 29.01.2016

Z današnji dnem so odprte prijave na Bovec maraton. Poleg klasike na 42,2 km se lahko udeležite tudi polmaratona in Fun Run teka na 8km. Prvih 500 prijavljenih ob prevzemu številke dobi tudi slasten Bovški kraf! :)Novinarska konferenca
Bovec, 21.01.2016

Občina Bovec, Tekaško društvo Bovec in Lokalna turistična organizacija Bovec v petek, 29.1.2016 ob 12h v mali dvorani Kulturnega doma Bovec organizirajo novinarsko konferenco, na kateri bodo skupaj predstavili največji športni dogodek letošnjega leta na Bovškem oziroma v Zgornjem Posočju.
Predstavniki organizatorja Bovec maratona, Tekaškega društva Bovec in Lokalne turistične organizacije Bovec, vam bodo v družbi vsaj enega od ambasadorjev in več podpornikov tega edinstvenega športnega dogodka postregli z vsemi informacijami o maratonu in drugem. Prisotna bosta tudi atletinja in atlet leta Tekaškega društva Bovec za leto 2015.
V sklopu novinarske konference bo tudi slovesni podpis pogodb s pokrovitelji BOVEC MARATONA.
BOVEC
 • Bovec
 • Več o bovškem
 • Znamenitosti
 • Nastanitve

 • MARATON
 • Razpisi
 • Trase
 • Prijave
 • Arhiv
 • Galerija

 • PROMOCIJA
 • Medijske vsebine
 • Ambasadorji
 • Sponzorji

 • KONTAKT
  Tekaško društvo Bovec
  Čezsoča 144
  5230 Bovec
  info@bovecmaraton.si